Waterpark in Nederland Dolfinarium Hardewijk

Waterpret; hét waterpark met glijbanen in Dolfinarium Harderwijk

Dolfinarium Harderwijk heeft sinds 2018 een nieuwe waterattractie. Waterpret is hét waterpark in Dolfinarium Harderwijk voor kinderen en volwassenen, en is in 2019 uitgebreid met extra waterglijbanen. Mijn dochter en ik namen afgelopen zomervakantie een ‘plons’ in de leuke waterspeeltuin op het park.

Wist jij al dat het Dolfinarium in Harderwijk het grootste zeezoogdierenpark van Europa is, en dat je hier méér kunt beleven dan alleen het zien van je favoriete zoogdieren? Tijdens een moeder-dochter weekendje in Flevoland bezochten wij als afsluiter ‘het dolfijnenpretpark’, zoals mijn dochter het noemt.

Na het scannen van de kaartjes kregen we een plattegrond met show- en voedertijden. Op naar de dolfijnen, dit waren vroeger altijd mijn lievelingsdieren. Het showprogramma is zo opgezet dat je van de ene presentatie naar de andere kunt ‘hoppen’. Veel tijd is er niet om tussendoor even in één van de vele speeltuintjes op het park te spelen. Als je een bepaalde show mist en later wilt zien, dan moet je helaas toch echt weer een tijdje wachten. Nadat we alles op één show na hebben gezien was er natuurlijk nog genoeg tijd over om een film over het Plastic Soup initiatief te kijken, de speeltuintjes én het waterpretpark in het Dolfinarium te ontdekken.

Waterpret Dolfinarium

Hoewel de dierenshows in het Dolfinarium best leuk waren om te zien, waren we blij dat we onze zwemspullen mee hadden genomen. Het was ook rond de dertig graden die dag, dus een beetje afkoeling was zeer welkom. Op de internetpagina van het Dolfinarium zag ik van te voren dat er twee mogelijkheden waren in het park; het Waterpret waterpark en een (zand)strandje. Beiden zijn heel makkelijk te vinden met behulp van de plattegrond.

Waterpark Waterpret Zwembad Dolfinarium Harderwijk
Het waterpark in Dolfinarium Harderwijk kun je direct achter de Dolfijnendelta vinden.

Waterspeeltuin voor kleine kinderen

Toen wij bij de Dolfijnendelta aankwamen trok de waterspeeltuin met glijbanen direct de aandacht van mijn vijfjarige kleuter. Daardoor had ze weinig interesse om de laatste show bij de Dolfijnendelta af te kijken. Begrijpelijk ook, want we hebben al veel shows en zeezoogdieren gezien die dag.

De waterspeeltuin heeft ontzettend veel leuke en opvallende details voor kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een mega grote waterbucket die af en toe onverwachts leeg kiept, zodra deze vol is gelopen met water. Ook zijn er speelelementen als stuurtjes aangebracht.

Waterpark Zwembad Dolfinarium Harderwijk Nederland
De waterspeeltuin in het Dolfinarium zorgt voor veel pret bij kleine kinderen.
Waterpark Nederland Harderwijk Flevoland Gelderland
Kleine glijbanen voor peuters en kleuters

Waterglijbanen

Er zijn meerdere ‘grote’ waterglijbanen. De Wal-rush is de grootste en snelste glijbaan van allemaal, in De Dolle Donut kun je samen op een band, en De Zeevonk is donker en heeft sterrenlichtjes. Mijn dochter vond de ‘grote’ waterglijbanen nog eng, dus deze glijbanen hebben wij verder niet kunnen testen. Dit is ook meer iets voor volwassenen en kinderen met een lengte vanaf ongeveer 120 cm.

Waterpark Nederland
Glijbanenparadijs!

Review; onze ervaring met het waterpark in Dolfinarium Harderwijk

Eerlijk? Het waterpark is best een leuke toegeving aan Dolfinarium Harderwijk. Het waterpark is iets minder groot dan dat wij zelf verwacht hadden, maar er is genoeg te doen voor 1 tot 2 uur waterpret tijdens warme (zomer)dagen. Er zit geen tijdslot op het bezoek aan het waterpark, wat ik misschien wel fijner had gevonden i.v.m de drukte. Ligbedden zijn dan al snel bezet maar op de ligweide is genoeg plek voor iedereen.

Er is geen zwembad bij het waterpark en de bodem van de waterspeeltuin in ondiep. Dat gaf mij als ouder een fijn gevoel om mijn kindje zelf de waterspeeltuin te laten ontdekken terwijl ik aan de rand van het bad genoot van het pootjebaden.

Wij hebben ons een prima dagje vermaakt. Het waterpark is leuk in combinatie met een bezoek aan het Dolfinarium maar ik zou er niet speciaal alleen voor het waterpark heen rijden. Houdt in de zomervakantie en in weekenden rekening met extra drukte.

Waterpark Nederland Waterpret in Dolfinarium Harderwijk - Gelderland met kinderen
Leuk uitje? Pinnen mag!

Praktische info

  • Waterpark is niet overdekt
  • Vanaf 12.30 uur
  • Alleen geopend bij mooi weer
  • Wc’s en omkleedruimtes aanwezig
  • Aanbevolen leeftijd 3+
  • Zwemkleding verplicht
  • Handdoek meenemen voor ligweide
  • Zwemspullen ook te koop in souvenirshop
  • Geen extra kosten voor de entree van het waterpark
  • Regulier ticket voor Dolfinarium Harderwijk verplicht

Neem voor meer informatie en de actuele openingstijden een kijkje op de website van Dolfinarium Harderwijk.

Adres Dolfinarium: Zuiderzeeboulevard 22, 3841 WB Harderwijk, Gelderland – Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om het waterpark ‘Waterpret’ in Dolfinarium Harderwijk met kinderen te bezoeken?

Meer waterparken in Nederland die wij bezocht hebben:

Geef een reactie