Slidepark Nederland Avonturenpark Waterpark Hellendoorn Nederland

Aquaventura Slidepark; hét waterpark in Avonturenpark Hellendoorn

Het waterpark ‘Aquaventura Slidepark‘ in Avonturenpark Hellendoorn is weer geopend! Met een hittegolf op komst is dat natuurlijk dé plek om lekker af te koelen. Op Vaderdag 2020 bezocht ik met mijn gezin dit gave waterparadijs in Overijssel. Ze hebben hier heel veel glijbanen en een leuke waterspeeltuin voor kleine kinderen. Het was een dag vol actie en fun!

Waterpark Hellendoorn

Voor een aquapark hoef je tegenwoordig niet meer speciaal naar Spanje, Portugal of andere landen in Zuid-Europa. In Nederland hebben we namelijk ook een aantal leuke waterparken, zoals die in Hellendoorn bijvoorbeeld.

Het waterpark bestaat sinds 2013, draagt de naam ‘Aquaventura Slidepark’ en is onderdeel van pretpark Avonturenpark Hellendoorn. De totale oppervlakte van het slidepark is 5000m² groot en er is geen zwembad aanwezig. Voor het waterpark zelf, betaalden wij 3,50 euro per persoon aan entree. Dit komt dus nog bovenop de entreeprijs van het attractiepark. De regel is wel vol=vol en dan kan het even zijn dat je moet wachten voordat je door de poortjes mag. Mocht je onverhoopt je zwembroek of bikini zijn vergeten, dan kun je deze bij het winkeltje kopen.

Waterpark Nederland Hellendoorn
Veel glijbanen in waterpark – Aquaventura Slidepark
Waterpark Nederland Hellendoorn Avonturenpark
Roetsjjjjj…..

Aquaventura Slidepark is eigenlijk opgedeeld in vier deelgebieden. Een gedeelte met maar liefst 11 glijbanen (die allen hun eigen naam en regels hebben), een waterspeeltuin voor kleine kinderen, stukje strand met ligbedden en een ligweide. Daaromheen zijn allerlei voorzieningen zoals wc’s, omkleedhokjes en douches.

Toen wij er waren, waren de omkleedkabines en douches gesloten vanwege de corona-maatregelen. Met een beetje creativiteit (lees: jurkje, grote handdoek en/of toilethokjes) is omkleden zonder gebruik te maken van de kleedhokjes, geen reden om het waterpark niet te bezoeken.

Glijbanen in Aquaventura Slidepark

Zijn jouw waterratten klaar om van de waterglijbanen te sjeezen? Met maar liefst 11 verschillende glijbanen hoeven jullie je niet snel te vervelen. De ene glijbaan is nóg spannender dan de andere. Ontdek ze allemaal in het waterpark van Avonturenpark Hellendoorn.

Let wel op dat kinderen misschien nóg niet van alle glijbanen mogen. Bij elke glijbaan staat aangegeven hoelang de kinderen minstens moeten zijn. Zo zijn er waterglijbanen waar kinderen vanaf 1 meter al in mogen, voor anderen moeten ze minimaal 110 of 120 cm lang zijn. Zijn je kinderen langer dan 120 cm? Dan mogen ze van alle glijbanen! Bij sommige glijbanen staat boven een toezichthouder die hier op let.

Aquaventura Slidepark Waterpark Hellendoorn Nederland met kinderen
De regenboog glijbaan links is leuk voor een wedstrijdje
Waterpark Hellendoorn Nederland
Op naar de volgende slide!

Glijbanen met banden

Voor verschillende glijbanen kun je een grote gele eenspersoons- of tweepersoons band gebruiken, maar er zijn ook genoeg glijbanen waar je zonder band vanaf kunt. De glijbanen met banden zijn erg populair dus het kan zijn dat je soms even moet wachten voordat er een band beschikbaar is.

Waterspeeltuin met sprayzone en toestellen voor de kleintjes

Voor kleine kinderen tot een jaar of 6 is de waterspeeltuin erg leuk vermaak. Hier staan twee kleine glijbanen en allerlei speeltoestellen waar water uit sproeit. Een ‘sprayzone’ noemen we dat ook wel eens. Het gedeelte is niet geheel omheind, dus blijf altijd een oogje in het zeil houden op je kroost. 😉

Waterspeeltuin Nederland Aquapark Hellendoorn
Een kleurrijke waterspeeltuin voor kleine kinderen
Waterspeeltuin Hellendoorn
Leuke spelletjes en speeltoestellen in de sprayzone

Review; onze ervaring in Aquaventura Slidepark ‘Waterpark Hellendoorn’ met kinderen

Wij hebben eerst de tijd genomen om het attractiepark te bezoeken. Met dit warme waren de waterattracties favoriet! Toen mijn kinderen het Aqua Slidepark al van een afstandje zagen, wilden ze het liefst meteen die kant op. Voor de ligbedden en stoelen moet je normaliter betalen, in corona-tijden hoefde dit niet. Nadat we een tafeltje in de schaduw hadden gevonden konden de kinderen los.

Mijn dochter van vijf jaar vermaakte zich al die tijd prima in de waterspeeltuin. Van de grote glijbanen durfde ze nog niet en dat is oké. Ze vond het schietspelletje met het waterpistool erg leuk en ging ontelbaar vaak van de brede glijbaan.

De jongens (9 en 12 jaar) hebben echt elke glijbaan getest. De waterglijbaan met lampjes, en de gele glijbaan ‘Wacky Wave’ waarbij je in een gele band op een soort half-pipe heen en weer geslingerd wordt, vonden zij het allerleukst! De groene glijbaan was erg steil en eng.

Ik zie het waterpark in Hellendoorn als een leuke toevoeging aan het Avonturenpark. 3,50 euro extra per persoon is goed te doen en wij hebben ons ongeveer twee uur vermaakt. Onze kinderen vroegen op de terugweg naar huis of ze nog eens terug mochten. Het was super gaaf!

Waterpark Hellendoorn
Leuk uitje? Pinnen mag

Praktische info

  • Het Aquaventura Slidepark is niet apart van het attractiepark te bezoeken. Je hebt dus ook een entreebewijs voor Avonturenpark Hellendoorn nodig.
  • Tickets voor het waterpark zijn verkrijgbaar aan de kassa. Vol = vol.
  • De entree bedraagt 3,50 per persoon.
  • Er zit geen tijdslot op de tickets, je kunt zo lang in het waterpark blijven als je wilt.
  • Niet open bij slechte weersomstandigheden en koude buitentemperatuur.
  • Kinderwagenvriendelijk op de paden.
  • Omkleedhokjes, douches en toiletten aanwezig.

Neem voor meer informatie en de actuele openingstijden een kijkje op de website van Avonturenpark Hellendoorn.

Adres Avonturenpark en Waterpark Hellendoorn: Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn, Nederland

Hebben jullie al zin gekregen om het waterpark in Hellendoorn met kinderen te bezoeken?

Meer waterparken in Nederland die wij bezocht hebben:

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie