Waterpark Lankheet Haaksbergen

Springen over de stapstenen bij Waterpark Het Lankheet in Haaksbergen

Waterpark Het Lankheet in Haaksbergen; een mooi wandelgebied op een Twents Landgoed, dichtbij Enschede. Ik had hier nog nooit eerder van gehoord totdat mijn schoonzusje hier was geweest en vol enthousiasme een aantal – jaloersmakende – foto’s in de ‘Familie app’ gooide.

Tijdens onze laatste kampeervakantie in augustus 2020, op camping ’t Stien’nboer, bezochten wij het Waterpark met stapstenen over water, in Haaksbergen. Wandelgebied Het Lankheet ligt namelijk op steenworp afstand van deze camping, maar erg duidelijk staat de weg naar het Waterpark niet aangegeven. Het Lankheet heeft ook een eigen parkeerplaats en dat is een handige plek om als startpunt te gebruiken.

Waterpark Het Lankheet

Landgoed en Waterpark Het Lankheet is een groot bosrijk wandelgebied, bestaande uit heide, vennen, historische boerderijen, hooilanden en oude essen aan de Buurserbeek. Iedere eerste zaterdag van de maand kun je deelnemen aan een twee uur durende publiekswandeling. Verzamelen is dan om 10.00 uur op het Veldwerkcentrum, Lankheterweg 6 in Haaksbergen. Deelname kosten € 5,- per persoon inclusief koffie. Laarzen worden aanbevolen, aanmelden is niet verplicht. Al kan het nu vanwege corona ook anders zijn.

Uiteraard kan je ook zelf met je gezin op pad gaan en het Lankheet Waterpark (gratis) ontdekken, zoals wij dat deden met onze kinderen.

Hoe kom je er?

Vanaf de parkeerplaats aan de Lankheterweg loop je dezelfde straat verder. Het is een stuk lopen maar op een gegeven moment kom je vanzelf bij het Veldwerkcentrum. Iets verder kom je een splitsing tegen waar je drie wegen op kunt. Je neemt dan de meest linkse weg. Deze volg je tot je de WaterWachters (aan je rechterhand) op onderstaande foto ziet.

De WaterWachters

Waterwachters Waterpark Het Lankheet Haaksbergen
De WaterWachters op Waterpark Het Lankheet

De WaterWachters is een kunstobject ‘kringloop van het water 2007’ van Malou Busser en Niek Verschoor en in opdracht gemaakt van Waterpark Het Lankheet. Hier loop je tussen de WaterWachters door. Blijf daarna op het grote pad.

Het Lankheet Waterpark Bramen plukken Haaksbergen
Onderweg snoepen wij even van de rijpe bramen langs het pad…
En lopen we onder de Waterboog door

Het Pieter Vereijken Pad en de Kidneypools

Zodra je onder de Waterboog door bent vindt je ergens aan je rechterhand het bordje met de tekst ‘Het Pieter Vereijken Pad’. Loop hier de trap af naar beneden. Je bent dan al bijna bij de stapstenen op Waterpark Het Lankheet.

Pieter Vereijken 1948 – 2007 is een visionair bioloog en architect. De trap leidt naar het Pieter Vereijken Pad dat door het ‘klimaatbos’ loopt en vervolgens door het landschapskunstwerk de Kidneypools met de stapstenen waar je op kunt lopen of springen.

Kidneypools met stapstenen in Waterpark Het Lankheet

Stapstenen: van steen tot steen

Springen van steen tot steen is natuurlijk geheel op eigen risico, maar mijn kinderen konden er geen genoeg van krijgen.

Aandachtspunten: met een kinderwagen of buggy is dit pad niet te doen. Met kleine kinderen wel goed blijven opletten dat ze niet in het water vallen. Ik heb werkelijk geen idee of het water in de vijver diep is?! Dat hebben wij maar niet getest. 😉

De stapstenen in de vijver op Waterpark Het Lankheet vinden wij het spannendste én leukste deel van de wandelroute, en het levert de mooiste foto’s op. Hierna zijn wij een stukje verder gelopen en dan weer terug. Al met al hebben wij er vanaf de camping – en weer terug – zo’n 5 kilometer over gelopen, ook omdat wij eerst een stuk te ver zijn gelopen. Mochten wij nogmaals in de buurt zijn, dan komen wij hier graag nog eens wandelen. Het is echt een leuke ervaring met kinderen!

Waterpark Het Lankheet Haaksbergen Ervaring Tips
Leuk uitje? Pinnen mag.

Praktische info

  • Gratis uitje
  • Parkeren is gratis
  • Kortste route naar Waterpark hierboven beschreven
  • Niet geschikt met kinderwagen en buggy
  • Dicht schoeisel/laarzen aan te raden
  • Tip: veel bramen langs de route, neem een bakje mee om ze te plukken.

Adres startpunt vanaf (parkeerplaats): Lankheterweg, Haaksbergen

Kijk voor meer info op de website van Landgoed en Waterpark het Lankheet.

Hebben jullie al zin gekregen om Waterpark Het Lankheet met kinderen te bezoeken?

Volg ons op Instagram.com/overijsselmetkinderen voor meer tips in deze provincie.

Geef een reactie